Blinken uw pellets ?

U opent uw zak pellets dat u verkocht werd zijnde een ecologisch en duurzaam product. En verrassing, u merkt op dat deze brandstof in de vorm van kleine houtblokjes blinkt, terwijl u meegedeeld kreeg dat deze op natuurlijke wijze zonder toegevoegde chemische bindingen gefabriceerd is.

Maar waarom blinkt de pellet ?

De lignine, een chemische houtstof, geeft dit blinkend aspect aan de pellet op het moment van het samenpersen van het houtzaagsel. De blinkende deeltjes, lijkend op vernis, dat u terugvindt op uw pellets is volledig natuurlijk en wordt gevormd door de lignine aanwezig in het hout dat wordt gebruikt voor het fabriceren van pellets. Het is dus geen vernis, noch lijm of een chemische binding dat toegevoegd wordt bij de vervaardiging van houtblokjes.

Wat is de lignine nu eigenlijk ?

Lignine is afgeleid van het Latijns woord lignum dat hout betekent. Het is een van de componenten van het hout met cellulose en hemicellulose. Lignine is een molecule dat het hout een zekere druksterkte geeft maar ook de waterdichtheid voor water geeft.

Dankzij lignine is het hout ondoordringbaar en kan het drijven op het water. Het zorgt ervoor dat het hout wordt geperst tot een pellet. Dankzij zijn calorische waarde is de lignine een hernieuwbare natuurlijke bron en wordt het veel gebruikt voor de ecologische brandstoffen van morgen.

Uw pellet is dus degelijk afkomstig van een natuurlijke bron, volledig ecologisch en gunstig voor een goede verbranding.


Uw gegevens :

Uw naam :
Uw email :
Coordonnées de vos ami(e)s :
Naam : Email :
 

Abonneer U op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van onze promoties, abonneer u op onze nieuwsbrief