Pellets : een goedkopere manier om te verwarmen

De energieprijs, die zonder ophouden stijgt, wordt overal besproken. Op het nieuwsjournaal, praatprogramma's eveneens als in de politieke debatten.

Als reden dat het jaar 2018 een stijging kende van de energieprijzen. Zich deze winter verwarmen zal duurder zijn voor de burgers tegenover die van vorig jaar.

Voor de consumenten die zich verwarmen met mazout (maakt u daar deel van uit? Onze partner Groupasol organiseert groepsaankopen die ondanks alles de factuurprijs doen dalen dankzij onderhandelde prijzen met de leveranciers), op gas of elektriciteit, om diverse redenen die gelinkt zijn aan de klimaatopwarming en vraag en aanbod op de energiemarkt, het energiebudget stijgt vanaf september.

 

Pellets : een goedkopere manier om te verwarmen

Zich verwarmen met pellets blijft een interessante oplossing voor gezinnen met een gemiddelde van 1100€ uitgaven voor zij die kozen voor pellets als energie. Tegen een gemiddelde van 945€ voor hout maar 5400€ voor elektriciteit en 1400€ voor gas en mazout.

 

Goed nieuws : pellets, een energie aan een stabiele prijs

Als pellets ook jaarlijkse prijsvariaties kennen, waarvan een interessante prijsdaling in de zomer, waarvan we u al eerder de oorzaken uitlegden, heeft dit product een veel minder prijsvariatie dan de verwarmingsmazout. En dat is eerder goed nieuws voor u die zich verwarmt met houtstukjes.

De prijs van pellets varieert het hele jaar en doorheen het jaar in functie van de prijs van het hout. Dit product heeft thans minder hoge prijsvariaties dan mazout, die afhangt van de prijs van mazout op de beurs en de geopolitieke situatie. We maken een interpretatie van minder dan 10% prijsvariatie voor pellets over de 5 laatste jaren, terwijl de mazoutprijs soms wel kan verdubbelen.

 

Zich verwarmen met pellets is dus een langdurig ecologisch als budgetair alternatief, maar ook zekerder voor uw verwarmingsbudget op lange termijn.

 


Uw gegevens :

Uw naam :
Uw email :
Coordonnées de vos ami(e)s :
Naam : Email :
 

Abonneer U op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van onze promoties, abonneer u op onze nieuwsbrief