Pellets in bulk: Wat zijn de verschillen met de pellets in zakken ?

De kachels op automatische biomassa en de pelletkachels zijn meer en meer populair, hun ecologische, doeltreffende en economische kenmerken zijn gunstig voor hun gebruikers.

 

De installatie van deze toestellen bedragen een zekere investering (normaal tussen 2000€ en 5000€ voor een kachel en (soms meer dan) 10000€ voor een automatische verwarmingsketel op houtpellets), de Regio’s komen tussen in deze kosten door een energiepremie (tot wel 1750€ voor de Waalse Regio en 7500€ voor het Vlaamse gewest) !

 

 

PelletStock, altijd een luisterend oor voor de klanten, heeft beslist om het aanbod van pellets breder te maken en u de mogelijkheid te geven om pellets in bulk te bestellen.

 

 

 

Maar wat zijn de verschillen tussen pellets in zakken in bulk?

 

Als u beschikt over een ketel op pellets en een silo om uw pellets te verzamelen, zijn pellets in bulk perfect voor u. In het geval van een pelletkachel, is het gewoonlijk om pellets in zakken te kopen.

 

 

1) De prijs van pellets

 

Pellets in zakken worden per palet verkocht (gewoonlijk zijn dit 65 zakken), gelijk aan 975 kg (met zakken van 15 kg). Pellets in bulk worden gewoonlijk per ton geleverd.

 

Op gelijk gewicht is een bestelling van pellets in zakken gewoonlijk duurder dan een bestelling in bulk. Dit komt voornamelijk vanwege de verpakking en van een minder gemakkelijke levering.

 

Om de prijs hiervan te verlagen stellen we u voor om een bestelling te plaatsen wanneer de vraag het laagste is.

 

Meer weten over het beste moment om pellets te kopen.

 

 

2)  De levering

 

In het geval van een levering van pellets in bulk voor een ketel, zal een vrachtwagen uw silo vullen. Een belangrijk voordeel is dat het mogelijk is om precies de hoeveelheid na te tellen dat in uw silo is gestoken.

De plus, toute abrasion du pellet est évitée grâce à ce mode de livraison.


Voor de levering van pellets in zakken zal een vrachtwagen met een laadklep en met een heftruck naar u komen, zodat de paletten kunnen geplaatst worden waar u maar wil. Enkel verharde wegen mogen genomen worden door de leverancier.

 

Het stof dat pellets met zich meebrengen is een ander negatief punt voor pellets in zakken. Dit stof kan gemakkelijk het venster van uw ketel zwart maken en uw plaats stoffig maken. Als het enkel dat is zal u denken, dan stofzuig ik even zal u me zeggen. Maar dit stof heeft ook negatieve gevolgen voor de verbranding.


 

3) Het stockeren

 

In het kader van het stockeren van pellets in bulk is de installatie van een silo verbonden aan uw verwarmingsinstallatie onmisbaar. Deze silo kan tot 12 ton aan pellets stockeren.


In het geval van pellets in zakken: een pallet met ongeveer 60 zakken moet in een plaats staan zonder slecht weer en waar geen vochtigheid mogelijk is.

 

Nu u alle verschillen kent tussen pellets in bulk en in zakken, twijfel niet op PelletStock de pellets te kopen die het beste bij u passen.

 

 

 

 

Vragen ? Contacteer ons op het volgende e-mailadres: info@pelletstock.be.

 

 

 


Uw gegevens :

Uw naam :
Uw email :
Coordonnées de vos ami(e)s :
Naam : Email :
 

Abonneer U op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van onze promoties, abonneer u op onze nieuwsbrief